Heel veel mensen hebben, in een grijs verleden, een angst opgebouwd voor de tandarts. Dat is, op zich, niet zo vreemd. De tandartsen van vroeger gingen nog wel eens hardhandig te werk en dan kreeg je ook nog te horen dat je je niet zo moest aanstellen. Het is daarom dat mensen het maken van een afspraak bij de tandarts zo lang mogelijk uitstellen. Helaas kan het niet (tijdig) bezoeken van een tandarts of mondhygiënist zorgen voor flinke gezondheidsproblemen. Ontstekingen in je mond kunnen, op de langere termijn, zorgen voor allerlei ellende. Van hartklachten tot niet meer kunnen kauwen. Van niet durven lachen op foto’s tot enorm uit je mond ruiken. Allemaal dingen die je niet wilt!

Een afspraak maken blijft een hoge drempel

Maar wat nu als ik je vertel dat ook jij terecht kunt bij angst tandarts Amstelveen? Je zult zien dat ook jij je daar op je gemak zult voelen. Natuurlijk, het is niet gemakkelijk om de afspraak te maken en je schaamt je misschien voor de toestand van je gebit. Maar bij deze angsttandarts zijn ze er écht voor jou. Er wordt precies verteld wat er gaat gebeuren, je wordt echt bij de hand genomen om er zo voor te zorgen dat jouw gebit weer spic en span is. Ben je al heel lang niet bij een tandarts geweest? Dan kan het zijn dat er meer afspraken nodig zijn om alle problemen te verhelpen. Maar begin gewoon bij het begin. Maak die ene afspraak en gun jezelf een betere mondgezondheid!

Heb je de eerste afspraak achter de rug?

Goed gedaan! Het kan zelfs zijn dat je na deze afspraak hebt gemerkt dat de tandzorg in deze tijd heel anders is dan deze vroeger was. Je kunt nu je behandeling misschien wel voortzetten bij tandarts Amstelveen. Dit gebeurt nog net zo vriendelijk, vakkundig en nauwkeurig, maar je hebt op een gegeven moment geen angsttandarts meer nodig. Toegegeven: bij de een gaat het sneller dan bij de ander. Overleg altijd even over wanneer het voor jou tijd is om over te stappen naar de reguliere tandzorg.

Zorg goed voor je gebit

Dat kun je in veel gevallen prima zelf. Je poetst, je flost, je stokert en je spoelt. Toch kan het verstandig zijn om eens een afspraak te maken met mondhygiënist Amstelveen. De poetstechnieken zijn, sinds de komst van de elektrische tandenborstel, best wat veranderd en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Ook kan de mondhygiënist plaque verwijderen en zo voorkomen dat je glazuur wordt aangetast. Het is verstandig om, net als naar de tandarts, ook minimaal twee keer per jaar de mondhygiënist te bezoeken.

Gun jezelf een goede mondgezondheid!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen