De welzijnsindustrie beweegt zich razendsnel. Trends worden geboren, bloeien een seizoen lang, en sterven net zo snel weer af. Maar wat heeft de toekomst in petto? Wat zal de wellness trend van volgend jaar zijn? Ik heb een paar voorspellingen die je misschien zullen verrassen!

1. Mindfulness

Mindfulness is een van de oudste en bekendste welzijnstrends die er zijn. Maar het gaat niet snel ergens heen. Sterker nog, ik voorspel dat mindfulness in 2022 alleen maar populairder zal worden. Waarom? Omdat het werkt! Mindfulness is een eenvoudige manier om stress en angst te verminderen, je aandacht en concentratie te verbeteren en zelfs je relaties te verbeteren. Hoewel het een eenvoudig concept lijkt, is mindfulness een van de lastigste om te beoefenen. Maar waarom? Omdat het oefening vergt. Zoals alles wat de moeite waard is om te doen, moet je het wat tijd geven voor je resultaat ziet. En nu er zoveel apps op je telefoon of tablet beschikbaar zijn die speciaal ontworpen zijn om je te helpen mindful te leven, het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om te oefenen. Hou je niet van advertenties? Word supporter en geniet advertentievrij van The Good Men Project

2. Cannabis

Ja, écht. Cannabis wordt op ontzettend veel plekken ter wereld legaal, en het vertoont geen tekenen van vertraging. Onlangs nog kwam de Wereldgezondheidsorganisatie met een rapport dat aanbeval cannabis opnieuw op de lijst te plaatsen, zodat het legaal door deskundigen onderzocht kan worden. En dit afgelopen najaar stemden meer dan 33 miljoen Amerikanen voor legalisering van marihuana in hun respectievelijke staten! Wie wist het? Maar het is waar. De toekomst van cannabis ziet er rooskleurig uit.

3. Alternatieve therapieën

Hoewel alternatieve therapieën bestaan al heel lang, maar ze worden steeds populairder. Waarom? Omdat ze werken! Mensen zijn het beu om medicijnen te nemen die alleen maar de symptomen maskeren. Ze willen de onderliggende oorzaak van hun problemen vinden en die holistisch behandelen. Dit is waar alternatieve therapieën een rol spelen. Van acupunctuur tot energetische genezing, er zijn tal van mogelijkheden om de hulp krijgen die je nodig hebt zonder je toevlucht te nemen tot geneesmiddelen op recept.

4. Voeding op maat

De tijd van de pasklare diëten is voorbij. Mensen beseffen dat ze anders moeten eten als ze resultaten willen zien. Dat is waar gepersonaliseerde voeding om de hoek komt kijken. Door met een voedingsdeskundige samen te werken, kun je een dieet samenstellen dat is speciaal op jouw behoeften afgestemd. Omdat iedereen anders is, is het alleen maar logisch dat we een dieet nodig hebben dat net zo uniek is!

5. Virtual reality therapie

Virtual reality therapie gaat niet snel ergens heen. Sterker nog, ik voorspel dat virtual reality therapie in 2022 nog populairder zal zijn dan nu al het geval is. Waarom? Omdat het werkt! Virtual reality therapie is een geweldige manier om angst, depressie, en zelfs posttraumatische stressstoornis te behandelen. Het is ook nuttig gebleken voor mensen met verslavingen en eetstoornissen. En het beste deel? Het is volkomen veilig! Veiliger dan virtual reality kun je het niet krijgen.

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen