Hoe heerlijk is het om, na een dag hard werken, te kunnen ontspannen in je eigen huis? Dan is het echter wel van belang dat je een ruimte hebt waarin je dat kunt doen. De badkamer is daar de uitgelezen plek voor, maar wanneer deze oud en niet meer mooi is, dan is het eerder een bron van ergernis dan een oase van ontspanning. En dus is het tijd om je badkamer eens aan te pakken. Maak er een eigen wellness van en ontspan iedere dag weer zodra je de badkamer binnenkomt!

Wat heb je nodig voor een wellness in huis?

Om te beginnen is het fijn als de badkamer spic en span is. Dus zijn nieuwe tegels op de muren en de vloer een goed idee. Alleen de voegen vernieuwen kan ook al een groot effect geven en is, ook niet onbelangrijk, een stuk budgetvriendelijker! Dan de inrichting van de badkamer. Wil je graag een bad? Zorg dan dat je daar ruimte voor maakt, desnoods door het toilet te verplaatsen of door de douche boven het bad te plaatsen. Het kan zijn dat je badkamer écht te klein is voor een bad. Dan is het wel heel fijn als je een goede douche hebt. Je hebt de keuze uit veel verschillende douchecabines, de één nog luxer dan de ander. Er is altijd wel een douchecabine die precies past in jouw badkamer, hoe klein je badkamer ook is.

Heb je meer ruimte? Dan is, naast een bad, een inloopdouche de perfecte manier om te kunnen ontspannen. Hiervoor kun je, online of in de showroom, een mooie douchewand bestellen. Je kiest precies die maat die jij nodig hebt om al het water te houden waar het hoort. Geen gespetter meer door de hele badkamer, een douchewand zorgt ervoor dat je badkamer er altijd netjes uitziet!

Waar laat je je beautyproducten?

Een echte wellness is pas compleet als je er alles netjes en mooi kunt neerzetten. Al je beautyproducten hebben natuurlijk een plekje nodig, net als je handdoeken en alles wat je verder nog nodig hebt in de badkamer. Een mooie badkamerkast is onmisbaar. Maar als je het écht goed wilt aanpakken, dan kies je voor een kastje met een spiegel voor boven de wastafel en een staande (of hangende) kast voor onder de wastafel. Je kunt dan al je voorraden netjes opbergen. Wil je je handdoeken en je schoonmaakmiddelen ook in de badkamer bewaren? Dan is een losse, hoge kast ook wel heel erg handig.

Tip 1: een badkamerkast met open vakken ziet er mooi uit, maar is niet altijd even praktisch. Zorg dat je in ieder geval een deurtje hebt waarachter je de minder mooie spullen (schoonmaakmiddelen, toiletpapier, maandverband, etc.) kunt opbergen. Bijkomend voordeel met een dicht deurtje is dat alles er altijd weer netjes uitziet.

Tip 2: een badkamer kan er wat saai uitzien, wit, klinisch. Door een plant, bijvoorbeeld een varen, in de badkamer te zetten, zorg je direct voor meer sfeer. Ook het gebruik van kleur in je accessoires als handdoeken, badmat en zeepbakje, kan de sfeer aanzienlijk verbeteren!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen