Voel jij je hartstikke fit en wil je graag weten of je lichamelijk ook daadwerkelijk fit bent? Wil je ontdekken hoe het écht met jouw gezondheid gesteld is? Dan biedt preventief medisch onderzoek voor jou uitkomst. Je kunt buiten de reguliere gezondheidszorg om zonder een doktersverwijzing medisch onderzoek preventief laten uitvoeren. Zo heb je eenvoudig en snel inzicht in jouw gezondheid. 

Complete gezondheidscheck laten uitvoeren

Het menselijk lichamelijk is eigenlijk een heel complex mechanisme. Wil je weten hoe het met jouw algehele gezondheid is? Dan is het slim om een total bodyscan uit te laten voeren. Je kunt indien gewenst ook losse medische onderzoeken laten doen. Maar voor een compleet beeld van jouw algehele gezondheid is een totale gezondheidscheck raadzaam. Wanneer je een bodyscan wilt laten uitvoeren, heb je de keuze uit verschillende bodyscans. Komen er in jouw familie veelvuldig huidaandoeningen voor? Dan kan een bodyscan die een dermatologisch onderzoek omvat interessant zijn. Dankzij de verschillende beschikbare pakketten is er altijd een bodyscan die bij jou past. Met welke bodyscan wil jij inzicht krijgen in jouw algehele gezondheid? 

MRI scan: breed inzetbaar

Elke beschikbare bodyscan is uniek. Echter, de MRI scan is een vast onderdeel van elke bodyscan. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Een MRI scan is een radiologisch onderzoek waarmee duidelijke beelden kunnen worden gemaakt. Laat je bijvoorbeeld een MRI scan hersenen uitvoeren? Dan zullen niet enkel jouw hersenen in beeld worden gebracht. Ook omliggende weefsels en spieren zijn op de MRI scan zichtbaar. Zelfs jouw holten kunnen op de scan goed in beeld worden gebracht. Een MRI scan is dan ook met recht een effectieve medische onderzoeksmethode te noemen. Tevens is een MRI scan breed inzetbaar. Je kunt namelijk niet alleen maar beelden van het hoofd ermee maken. Ook een MRI scan van bijvoorbeeld je buik of je knie behoort tot de mogelijkheden. 

Andere medische onderzoeksmethoden

Vanwege de hoge effectiviteit en de brede toepasbaarheid wordt de MRI scan veel ingezet. Maar het is onterecht om te denken dat dit de enige effectieve onderzoeksmethode is. Er zijn namelijk nog veel meer medische onderzoeksmethoden voor preventief onderzoek beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook een cardiologisch onderzoek laten uitvoeren. Hiermee kun je een goed beeld krijgen van de gezondheid van je hart. Wil je liever een algemeen onderzoek laten doen? Dan kan het laboratoriumonderzoek uitkomst bieden. Middels een bloedafname kan jouw gezondheid goed in kaart worden gebracht. Het bloed van de mens geeft namelijk onwijs veel verschillende waarden weer. In welke medische onderzoeksmethode(n) ben jij voor preventief medisch onderzoek geïnteresseerd?

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen