Als je bent zoals de meeste mensen, beweeg je waarschijnlijk niet genoeg. Maar er is een eenvoudige oplossing: zoek een vriend en ga samen sporten!

De voordelen van sporten met vrienden zijn legio: Je kunt elkaar stimuleren om meer te doen dan een van jullie misschien in je eentje zou kunnen. Je krijgt ook de sociale interactie en het gemeenschapsgevoel die je krijgt als je in een groep traint. Plus, het maakt het gewoon leuker! Doe vandaag nog oefeningen met je bestie en pluk er de komende jaren de vruchten van.

1. Je kunt elkaar motiveren

Samen met je vriend(in) een plan maken kan helpen jullie beiden te motiveren om er ook echt op uit te trekken en te gaan sporten. Doe jezelf een groot plezier en maak elkaar verantwoordelijk voor wat je zegt te zullen doen. Een goede manier om dit te doen is door een afspraak met elkaar te maken. Je inzet zal groter zijn als het moeilijker is om er onderuit te komen.

2. Je kunt het tegen elkaar opnemen

Je kunt elkaar stimuleren om meer te doen dan een van beiden alleen zou kunnen. Het vooruitzicht om het tegen iemand anders op te nemen is de ultieme motivator; niet alleen wordt je training er zwaarder door, maar het is ook leuk!

3. Je kunt elkaar aanmoedigen

Weet wanneer je moet ingrijpen en je vriendin helpen als ze dat nodig heeft. Als je iets aan het doen bent dat een goede vorm vereist, laat het haar dan weten als ze een slechte techniek gebruikt of zich op een of andere manier bezeert. Wees behulpzaam en bemoedigend, vooral als ze net beginnen met regelmatig sporten. Als ze zich ontmoedigd beginnen te voelen, herinner ze er dan aan hoe ver ze al gekomen zijn!

4. Het zorgt voor quality time samen

Afvallen, strakker worden en spieren versterken is niet gemakkelijk – en dat zou het ook niet moeten doen . Maar als je samen met je bestie aan lichaamsbeweging doet, kan dat een mooie gelegenheid zijn voor wat quality time samen. Het is belangrijk om elke dag tijd voor elkaar apart te zetten, alleen voor elkaar. Een regelmatig trainingsschema kan helpen jullie vriendschap te versterken en blijvende herinneringen te creëren.

5. Je wordt gezonder en gelukkiger

Als je met een vriend of vriendin traint, worden de positieve effecten op je stemming en geestelijke gezondheid vermenigvuldigd door de kameraadschap en de sociale interactie die je krijgt als je in een groep traint . Men heeft ontdekt dat lichaamsbeweging stress vermindert en tegelijk positieve emoties stimuleert , dus sporten met vrienden is een uitstekende manier om je stemming te verbeteren terwijl je plezier hebt!

Misschien vind je dit ook leuk

Populaire artikelen